Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is er op gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren. Het lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen. Deze cellen kunnen alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Aan de hand van uw klachten kan men in de Orthomoleculaire therapie nagaan welke specifieke voedingsstoffen u mogelijk te kort komt. Ook kan men specifieke voedingsstoffen adviseren die werkzaam zijn bij bepaalde klachten. Zo kun u zelf uw lichaam optimaal ondersteunen. Deze supplementen kunt u gewoon naast een eventuele medische behandeling nemen. U hoeft dus niet te stoppen met de medicijnen die u neemt. U mag uw medicatie alleen afbouwen in overleg met de huisarts of specialist.

Intake Consult

De behandeling begint met een anamnese om een beeld te krijgen van uw gezondheidstoestand en klachten. Bij de intake wordt een diagnose gesteld op basis van lichaamshouding. Plus een tong- en polsdiagnose. Indien nodig wordt het consult aangevuld met een Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) om te achterhalen welke voedingstekorten ten grondslag liggen aan bepaalde klachten.

Behandelplan

Op basis van de anamnese wordt een behandelplan opgesteld met een uitgewerkt voedingsadvies, eventueel aangevuld met supplementen zoals vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, kruiden en massagetherapie. We volgen samen het verloop van de behandeling waarbij de doelstelling is dat u zich snel beter voelt, klachten afnemen en u meer energie heeft.