Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is er op gericht het lichaam op moleculair niveau te corrigeren. Het lichaam is opgebouwd uit miljarden cellen. Deze cellen kunnen alleen goed functioneren als de juiste voedingsstoffen aanwezig zijn. Als de cellen goed te eten krijgen, is er weinig kans dat er ziekte ontstaat.

Aan de hand van uw klachten kan men in de Orthomoleculaire therapie nagaan welke specifieke voedingsstoffen u waarschijnlijk te kort komt. Ook kan men specifieke voedingsstoffen adviseren die werkzaam zijn bij bepaalde klachten. Zo kun u zelf uw lichaam optimaal ondersteunen. Deze stoffen kunt u gewoon naast een eventuele medische behandeling nemen. U hoeft dus niet te stoppen met de medicijnen die u neemt. Sterker nog, het is absoluut verboden te stoppen met medicijnen. U mag uw medicatie alleen afbouwen in overleg met de huisarts of specialist.

Consult en Behandelplan

De behandeling begint met een intakegesprek/anamnese om een beeld te krijgen van uw gezondheidstoestand en klachtenpatroon. Hiermee wordt bekeken welke oorzakelijke factoren een rol spelen bij uw klacht of aandoening. Indien nodig wordt het consult aangevuld met een bloedtest (EMB), een ontlastingsonderzoek en/of een urinetest. De Energetisch Morfologische Bloedtest maakt het mogelijk om met een vingerprik uitgebreide informatie te krijgen over de toestand van het lichaam. Zo kan er worden achterhaald welke voedingstekorten en/of sluimerende ziekteprocessen ten grondslag liggen aan bepaalde klachten. Dit zijn mogelijk tekorten aan vitamines en mineralen maar het kan ook voortkomen uit ook voedingsintoleranties, vaccinatie belasting, virale belasting, parasietbelasting, leverbelasting, de status van de darmen, hormonale verstoring, enz.

Op basis van de anamnese wordt een behandelplan opgesteld met een uitgewerkt voedingsadvies, eventueel aangevuld met supplementen zoals vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, kruiden en massagetherapie. Dit wordt samen besproken waarna tot behandeling over kan worden gegaan. We volgen samen het verloop van de behandeling waarbij de doelstelling is dat u zich snel beter voelt, klachten afnemen en u meer energie heeft. De resultaten van uw behandeling zijn afhankelijk van uw motivatie en discipline.