massage therapieen

Dorn Therapie

Dorn therapieDe Dorn methode is een vriendelijke en zachte wervel- en gewrichtsbehandeling die gebruikt kan worden bij problemen met de gewrichten. De Dorn methode gaat uit van een beenlengteverschil, waardoor vaak een bekkenscheefstand ontstaat. Dat kan veel klachten tot gevolg hebben zoals pijn in de heupen, knieën, voeten en nek maar ook darm- en blaasproblemen.

Bij de Dorn methode wordt het langere been op een natuurlijke manier korter gemaakt. Door middel van zachte, dynamische druk wordt geprobeerd om wervelscheefstand en beenlengteverschil op te heffen of te verbeteren. Het is een milde methode waarbij met de duimen de wervels voorzichtig op hun plek terug gedrukt worden. Hierbij beweegt de cliënt zich zachtjes waardoor de spieren “afgeleid” worden en de spieren de correctie niet tegenwerken.

Na correctie van de wervels en gewrichten moet de cliënt 3 tot 4 dagen rustig aan doen, bijvoorbeeld geen zware dingen tillen of heftige bewegingen maken.

De volgende gewrichten kunnen gecorrigeerd worden: de benen, het bekken, de lendenwervels, de borstwervels, de nekwervels, het sleutelbeen, het kaakgewricht, het schoudergewricht, de elleboog, de pols, de duimen en de vingers

De Dorn methode is geschikt voor kinderen en mensen die niet “gekraakt” willen of kunnen worden. Reumapatiënten zijn ook gebaat bij de Dorn methode omdat het de spieren en gewrichten soepeler maakt.