Massagetherapie

Aan de hand van westerse en oosterse massagevormen, eventueel aangevuld met ontspanningsoefeningen, werk ik samen met jou aan je klacht of hulpvraag. Een massagetherapie behandeling bestaat uit een voorbespreking, de behandeling zelf en een korte nabespreking. De eerste keer is er meer tijd om de hulpvraag en/of klacht te bespreken. We kiezen in overleg een passende massagevorm of een combinatie van massagevormen.

Massagetherapie is een geschikte behandelvorm bij spanningsklachten, lichamelijke klachten en psychische klachten. Het is effectief bij stress gerelateerde klachten zoals burn-out, overspannenheid, slaapproblemen, migraine, hoge bloeddruk en rsi. Massagetherapie is een passende methode om de fysieke, emotionele of mentale gevolgen van vroegere lichamelijke en/of psychische trauma’s te leren (h)er-kennen en te helen. Massagetherapie kan bijdragen bij het herstel en/of de preventie van blessures. Rug-, nek- en schouder-klachten worden door massagetherapie verlicht of verdwijnen volledig. Tevens kan het ondersteuning geven bij het proces van ontgifting tijdens het stoppen met roken of alcohol of bij het, onder begeleiding van een psychiater, afbouwen van bijvoorbeeld anti-depressiva medicatie.

Massagetherapie kan een geschikte aanvullende behandelvorm zijn bij fysiotherapie, manueel therapie, chiropractie en osteopathie. Maar ook tijdens psychotherapie, bijvoorbeeld bij depressieve klachten of bij het verwerken van trauma’s, kan medische massage een prima aanvulling zijn tijdens het therapeutisch proces.